Amikor megnyitottuk a Szembogár Optikát, már akkor érlelődött bennünk az a gondolat, hogy valami mást, valami többet kell nyújtani az embereknek, mint amit eddig megszoktak. Természetesen nem működött minden elsőre, ahogy most is találkozunk kihívásokkal, de egy cél vezérelt bennünket, mégpedig az, hogy az emberek életminőségén javítsunk, a látáson keresztül.

Mára eljutottunk oda, hogy a partnercégünk által kialakított Essilor Expert Nagykövet szintet értük el.

Nagy szó ez, hiszen nem csak arról van szó, hogy kapunk egy plakettet, vagy oklevelet a forgalmunk alapján, hanem olyan szakmai követelményeknek kell megfelelni, amely szerint invesztálnunk kell az üzletbe, szakmai képzéseken kell részt vennünk, a Varilux multifokális szemüveglencséket magas szinten kell illeszteni.

Mondhatjuk azt, hogy beérett a munkánk gyümölcse, mert a Szembogár Optika egy elismert vállalkozás. Elismert a vásárlóink által, elismert a partnereink által, és furcsa megemlíteni, de saját magunk által is elismert.

Szembogár Optika, az Essilor Expert Nagykövet, a Varilux multifokális lencsék mestere, Pakson

Milyen szolgáltatások segítik a szemüvegvásárlókat?

0.01 dioptria pontosságú látásvizsgálat

Tolna megyében egyedülálló módon végezzük a látásvizsgálatot. Egy átlagos látásvizsgálat során 0.25 dioptria pontosságot tudtunk biztosítani korábban. Azaz ha egy példát kell említeni, akkor abból tudott választani a páciens, hogy a +1.00-es szemüveggel lát élesen, vagy a +1.25-el? Még extrémebb példával élve ez olyan, mintha választhatnánk, hogy 40-es vagy 42-es cipőt vásárolunk? Nos beláthatjuk, hogy ez a megoldás nem személyre szabott, és meglehetősen kompromisszumköteles.

Az új vizsgálati módszerrel a páciens választhat, hogy +1.13-as vagy +1.14-es szemüveglencsét kapjon. Rendkívül kicsi különbségről beszélünk, de bizony nem ritka, hogy a vizsgálat során egyértelműen megállapítható, hogy A vagy B dioptria a megfelelőbb.

Egyedülálló látásvizsgálati módszerek a Szembogár Optikában, Pakson
Egyedülálló vizsgálati módszer a legnagyobb pontosság érdekében

Színlátás vizsgálat

A színtévesztés az egyik legmegrázóbb jelenség a látáshibák között, hiszen amikor színtévesztésről beszélünk, akkor a páciens több száz (!) munkakört kell hogy kizárjon az életéből, pusztán csak azért, mert nem tudja megfelelően megkülönböztetni a színeket, színárnyalatokat. A színlátás vizsgálat segítségével megállapíthatjuk melyik az a lencse színezés, melynek segítségével újra fókuszba kerülhet az álma, miszerint lehet-e pl. erősáramú mérnök, vagy hivatásos gépkocsivezető, pilóta.

A színtévesztés egyébként nem azzal jár, hogy az illető fekete-fehérben látja a világot, sokkal inkább ahhoz hasonló, mint amikor egy színes celofánt tartunk a szemünk előtt: bizonyos színek irányába eltolódik az érzékelés, az alábbi képen a különböző változatait láthatjuk:

Színtévesztés vizsgálat Pakson, a Szembogár Optikában

Funkcionális látásvizsgálat

Tanulmányaink mérföldköve a funkcionális látásvizsgálat, melynek során a szem és a látás egészét vizsgáljuk. Segítségével javítható a diszlexia, a szemizom egyensúly zavara, sőt olyan elsőre érthetetlenül nem megoldható látásproblémák is, amivel a páciens már számos helyen megfordult, de megoldást nem találtak még rá. Egyedi és sorozatos vizsgálat típusról beszélünk, amely inkább egy maratonhoz hasonlít, nem pedig sprinthez. Ezt a fajta foglalkozást rendkívül kevés helyen kapják meg a páciensek, és mi boldogok vagyunk, hogy részt tudunk venni abban, hogy az életük gyökeresen megváltozzon.

Mi a diszlexia? Hogyan segíthetsz a gyerekednek? | Családban utazunk

Kontaktlencse vizsgálat

Sokan azt gondolják a kontaktlencse egy divatkellék, mi inkább úgy gondoljuk, hogy egy speciális látás javító eszköz, aminek segítségével kinyílik a világ. A kontaktlencsék kialakítása miatt az optikai leképezési hibák lecsökkennek, így nagyon jó lehet erős dioptriák esetén: nem csak az esztétikum, de a látás minősége is ugrásszerűen nő.

4D szemüvegillesztési vizsgálat

Ez a folyamat nem kifejezetten látásvizsgálat, sokkal inkább a szemüveglencsék preciziós illesztésére hivatott művelet, melynek során megállapítjuk a szem és a szemüvegkeret közös pontjait, annak érdekében, hogy a szemüveglencsék centrálása tökéletesen a megfelelő helyre kerüljön. Ilyenkor lemérjük a kerethez képest a pupilla helyzetét (magasság, távolság a középvonaltól), megvizsgáljuk a szemforgáspont távolságokat, és egyben azt is, milyen pozícióban „fekszik” a keret, illetve a viselőnek milyenek az olvasási szokásai (mennyire mozgatja közben a fejét, vagy mennyire a tekintetével követi az olvasnivalót). Az így kinyert adatok alapján a szemüveglencsék gyártásakor maximálisan figyelembe veszik az anatómiai igényeket, és ennek megfelelően finomítják a dioptriákat, a multifokális látómező elhelyezkedését.

Személyre szabott Varilux szemüveglencsék Pakson a Szembogár Optikában
A személyre szabott szemüveg tökéletesíti a látását

Cikkünket azzal kezdtük, mennyire büszkék vagyunk az elért eredményekre, de emellett azt is szeretnénk, ha sikereinket az általunk készített szemüvegekben kamatoztathatnánk. Ezért, ha bármelyik látásvizsgálat iránt érdeklődik, jelentkezzen be online időpontfoglalásra, és tegyen próbára minket.