Avagy a multifokális lencsék tervezése egy új fejezetet nyitott

Az Mesterséges Intelligencia (MI) számunkra már nem ismeretlen fogalom, sőt, aktívan beépül mindennapi életünkbe. Ebben a cikkben rávilágítunk arra, hogy az MI hogyan játszik kulcsfontosságú szerepet az optikai iparban, különös tekintettel az új Varilux XR szemüveglencsék fejlesztésére.

A multifokális szemüveglencsék minőségét és használhatóságát számos tényező befolyásolja, például a látótér szélessége és a lencsék megtanulhatósága. Minél nagyobb a látótér és minél könnyebben szokhatóak meg a lencsék, annál jobb minőségű termékről beszélhetünk. Azonban ezek mellett számos egyéb tényező is számít, de a cikkünkben a látótér és a megtanulhatóság a legrelevánsabb a témánk szempontjából.

Az MI itt lép be a képbe. Különféle összetett számítások segítségével az MI optimalizálja a multifokális szemüveglencsék látóterét, minden egyes ponton figyelembe véve a szükséges dioptriát. Azonban ezek az optimalizálások alapvetően sablon adatokra épülnek. Képzeljünk el egy világot, ahol mindenki csak 175 cm hosszú ágyat vásárolhatna. Egyeseknek kényelmes lenne, de másoknak túl rövid lenne az ágy.

Az MI a Varilux XR fejlesztése során egy egész millió szemüvegviselő szemmozgásait elemezte. Ez azt jelenti, hogy figyelembe vette, hogy egy adott személy rövidlátó vagy távollátó, milyen tevékenységet végez, amikor a szemüvegét használja, milyen vékonyítással rendelkezik a lencse, milyen a szemtávolsága, az illesztési magassága és még számos más paramétert.

Ismerje meg a legújabb generációs Varilux XR multifokális szemüveglencséket

Az MI ezen információk felhasználásával pontosan meghatározza, hogy milyen látótérre van szüksége egy adott személynek, és mely dioptria-értékek szükségesek az optimális látás érdekében. Ennek érdekében hatalmas mennyiségű adatot dolgozott fel, ami emberi erővel szinte elképzelhetetlen lett volna.

Miért fontos mindez? Mindig is a cél az volt, hogy olyan multifokális szemüveglencséket készítsünk, amelyeket a lehető legkényelmesebben lehet használni, és amelyek javítják a viseletüket. Az új Varilux XR multifokális szemüveglencsék kiterjedt látótérével és tökéletes dioptriával rendelkeznek, és minden szemüvegviselő igényeit kielégítik.

Ez azt jelenti, hogy az új Varilux XR multifokális szemüveglencséje teljes mértékben alkalmazkodik Önhöz, és életminőségét javítja. Most, az őszi 2023-as akciónk keretében, bevezető áron juthat hozzá az új Varilux XR multifokális szemüveglencséihez.