Ezt csináljuk mi!

Szolgáltatásaink

Látásvizsgálat

A mai modern technológia alkalmazásával a látásod ellenőrzése az egyik leggyorsabban elvégezhető szűrővizsgálat.
Látásvizsgálatunk segítség lehet számodra, ha a következőket tapasztalod magadon: 

s

Ha nem látod élesen az apró betűket kényelmes kartartással

s

Ha távolra látsz homályosan

s

Ha távolra és közelre is homályosan látsz

s

Ha gyakran fáj a fejed

s

Ha bevörösödik, elfárad, fáj a szemed

s

Ha könnyen elveszted az olvasott sort, ha nem követed az ujjaddal

s

Ha nehéz a közelről távolra vagy a távolról közelre fókuszálás

s

Ha rövid időn belül belealszol az olvasásba

s

Ha sok a betűtévesztés, félre olvasás

s

Ha nehéz a közelről távolra vagy a távolról közelre fókuszálás

Színtévesztő vagy?

Színlátás vizsgálat

Miért fontos a színtévesztés korrekció?

A színek több szempontból is fontosak számunkra. Befolyásolják hangulatunkat, esztétikai élményt nyújtanak, és információt hordoznak. Lépten, nyomon színkódolt információkba ütközünk. A színtévesztők számára számos foglalkozás nem engedélyezett és gyakorlatilag szinte mindenhol hátrányt szenvednek. A színlátást korrigáló lencsék segítségével sok színtévesztő számára mankót nyújtunk a színes világban való tájékozódásban.

Gyógyítható a színtévesztés?

A színtévesztés nem gyógyítható, habár a normál szemüvegekhez hasonlóan, színlátást korrigáló lencsékkel a színlátás javítható.

Változhat a színtévesztésem az évek múlásával?

A örökletes színtévesztés típusa és súlyossága az évek múlásával nem változik. A szerzett színlátás zavarok azonban idővel változhatnak. Cukorbetegség, glaukóma vagy az idős kori szemlencse “sárgulás” időben változó színlátást eredményezhet.

Miért több a férfi színtévesztő?

A színtévesztés előfordulása a férfiak körében 16-szor gyakoribb, mint a nőknél. A férfiak 8 a nők 0.5%-a színtévesztő. A színtévesztés örökletes probléma, ami az X kromoszóma hibájából ered. Egy nő csak akkor lesz színtévesztő, ha mindkét X kromoszómája hibás. Ha csak az egyik hibás, akkor ő csak hordozza a színtévesztést. A férfiaknál az X kromoszóma hibája színtévesztést eredményez (XY).

Mit jelent az hogy “protán” vagy “deután” típusú színtévesztés?

Örökletes állapot lévén, számos genetikai előfordulása különböztethető meg a színtévesztésnek. A leggyakoribb az úgynevezett L és M (hosszú és közepes hullámhosszakra érzékeny) receptorok hibája, amiket a következőképpen neveztek el: Protanomália, Protanópia, összefoglaló nevén “Protán” vagy Deuteranomália, Deuteranópia, röviden “Deután”.

Miben különbözik a Colorlite színtévesztést vizsgáló teszt a többi színlátást vizsgáló teszttől?

A színlátást vizsgáló tesztünk meghatározza a színtévesztés típusát és súlyosságát, valamint a korrekciós lencsékkel való visszamérés során segít a leghatásosabb korrekciós lencse kiválasztásában. A teszt gyors, objektív és egyszerű, hasonlóan megszokott látásvizsgálatokhoz.

Nem látsz jól, de nem szeretnél szemüveget viselni?

Kontaktlencse illesztés, betanítás, kontroll

Érdekel?

Nem volt még kontaktlencséd, de szeretnél?

Miért fontos, hogy szakember illessze első alkalommal a kontaktlencsét?

Szemünk az egyik legfontosabb érzékszervünk. A szaruhártya, átlagosan 43 dioptria képvisel a szemünk törőerejéből, ami összesen 63 dioptria.
A szaruhártya elé, a könnybe kerül fel a kontaktlencse. Ha ez a szövet megsérül, -például a túl szoros, vagy túl laza- kontaktlencse illesztés miatt, akkor akár visszafordíthatatlan látáskárosodást is okozhat. Ezt érzésre nem lehet biztonsággal megállapítani. Ehhez kell egy biomikroszkóp állítható résfénnyel, és a szaktudás.
Ugyanilyen fontos a könny mennyiség és minőség vizsgálata is, hiszen a kontaktlencse a könnyben úszik. Ezen kívül is vannak még különböző paraméterek, amiket fontos figyelembe venni.

Biztonságos kontaktlencsét viselni?

Ha betartod az alap higiéniás feltételeket és a viselési időt, akkor igen.

Melyek azok a higiéniás feltétel lépései:

 • mindig tiszta kézzel nyúlj a lencséhez,
 • csak a tároló-tisztító folyadékkal érintkezhet a lencse (vízzel, nyállal, egyéb vegyszerrel nem)
 • érdemes nedvesítő cseppet használni a lencse felhelyezése, és eltávolítása előtt,
 • elalvás előtt és ébredés után, minimum fél órát legyen kontaktlencse nélkül a szemed
 • tartsd be a napi viselési időt, és a kihordás idejét
 • megfázásos betegség esetén ne viselj kontaktlencsét
 • ha bármilyen diszkomfort érzeted támad a viselés alkalmával, távolítsd el a lencséket és jelezd felénk. Fertőzés esetén orvoshoz fogunk iránytani, és a lencsét, tokkal együtt ki kell dobni.

Üzletünkben, digitális technikával tudjuk rögzíteni a páciens szemfelszínének állapotát fotóval és videóval. Amellett, hogy nagyképernyőn ezt be is tudjuk mutatni, el is tudjuk menteni, ami az aktuális helyzet dokumentálását és követését is lehetővé teszi.

Betanítás

A betanításra minden esetben smink nélkül gyere, és rövid körmökkel, legalább a hüvelyk és a mutató ujjadon!

Minden esetben a kontaktlencse helyes használatának elsajátítása után adjuk oda az első vizsgálathoz biztosított próbalencsét. Megtanulod a helyes kezelés, tisztítás lépéseit, hogy biztonságos legyen a kontaktlencse viselése

Kontroll

Minimum évente egyszer célszerű kontroll vizsgálaton részt venni, illetve az esetleges észrevételeket megosztani velünk. Kontroll egy éveben belül díjtalan.

valami újra van szükséged?

Már van kontaktlencséd, de szívesen kipróbálnál mást, vagy gondod van a régivel?

Az első alkalom

Amikor első alkalommal jársz nálunk vizsgálaton, akkor egy 24 órával a vizsgálat előtt már ne tedd be a kontaktlencsédet, ha megoldható. Azonban hozd magaddal a tokban, illetve ha megvannak a paraméterei, akkor azt is.

Milyen panaszok esetén tudunk segíteni?
 • ha szárad a szemed a lencsében,
 • ha diszkomfort érzeted van a viselés során, vagy a nap végén,
 • ha a látásélességben érzel változást
 • ha nem tudod milyen a légáteresztése, de te sportoláshoz is szeretnéd használni.
Mindenre megtaláljuk a megoldást

Egyénre szabott lencseajánlat és kalkulációk

Az első alkalom

Üzletünkben a digitális technika segítségével történik a szemüveglencse kiválasztása, ami a lencse paramétereit illeti. Ezzel lehet a legkomfortosabbá tenni a szemüvegviselést, hiszen tized mm pontossággal illesztjük a szemüveglencsét a keretbe, pontosan olyan magasságban és szélességben, ahogy a szem forgáspontja van. Figyelembe veszünk ezen kívül még számtalan paramétert, ami segítségével olyan lesz a szemüveged, mint a legfinomabb kelméből készített, a te méreteidhez és használati szokásodhoz egyedileg megvarrt kosztüm vagy öltöny.

A kiválasztott keretedhez, az igényeidnek megfelelő lencsét fogjuk ajánlani. Célunk, hogy megoldást találjunk a problémádra. Kalkulációs programunk mm pontossággal megtervezi, hogy mennyi lesz a legvastagabb, legvékonyabb pontja a szemüvegednek és egy középvastagsággal is segíti a döntést, hogy minél könnyebb és esztétikusabb szemüveged legyen.

Szemüvegjavítás

Baj történt? Ne aggódj, gyorsan helyrehozzuk!

Igyekszünk a legreménytelenebb eseteket is helyrehozni, igazi kihívás.

De akkor is tudunk segíteni, ha egyszerű csavar, vagy orrtámasz pótlásról van szó.

Az eltörött szemüvegkereteket rövid határidővel tudjuk javíttatni.