Szolgáltatások

Kontaktlencsét szeretnék

Érdekel?

Nem volt még kontaktlencséd, de szeretnél?

Miért fontos, hogy szakember illessze első alkalommal a kontaktlencsét?

Szemünk az egyik legfontosabb érzékszervünk. A szaruhártya, átlagosan 43 dioptria képvisel a szemünk törőerejéből, ami összesen 63 dioptria.
A szaruhártya elé, a könnybe kerül fel a kontaktlencse. Ha ez a szövet megsérül, -például a túl szoros, vagy túl laza- kontaktlencse illesztés miatt, akkor akár visszafordíthatatlan látáskárosodást is okozhat. Ezt érzésre nem lehet biztonsággal megállapítani. Ehhez kell egy biomikroszkóp állítható résfénnyel, és a szaktudás.
Ugyanilyen fontos a könny mennyiség és minőség vizsgálata is, hiszen a kontaktlencse a könnyben úszik. Ezen kívül is vannak még különböző paraméterek, amiket fontos figyelembe venni.

Biztonságos kontaktlencsét viselni?

Ha betartod az alap higiéniás feltételeket és a viselési időt, akkor igen.

Melyek azok a higiéniás feltétel lépései:

  • mindig tiszta kézzel nyúlj a lencséhez,
  • csak a tároló-tisztító folyadékkal érintkezhet a lencse (vízzel, nyállal, egyéb vegyszerrel nem)
  • érdemes nedvesítő cseppet használni a lencse felhelyezése, és eltávolítása előtt,
  • elalvás előtt és ébredés után, minimum fél órát legyen kontaktlencse nélkül a szemed
  • tartsd be a napi viselési időt, és a kihordás idejét
  • megfázásos betegség esetén ne viselj kontaktlencsét
  • ha bármilyen diszkomfort érzeted támad a viselés alkalmával, távolítsd el a lencséket és jelezd felénk. Fertőzés esetén orvoshoz fogunk iránytani, és a lencsét, tokkal együtt ki kell dobni.

Üzletünkben, digitális technikával tudjuk rögzíteni a páciens szemfelszínének állapotát fotóval és videóval. Amellett, hogy nagyképernyőn ezt be is tudjuk mutatni, el is tudjuk menteni, ami az aktuális helyzet dokumentálását és követését is lehetővé teszi.

Betanítás

A betanításra minden esetben smink nélkül gyere, és rövid körmökkel, legalább a hüvelyk és a mutató ujjadon!

Minden esetben a kontaktlencse helyes használatának elsajátítása után adjuk oda az első vizsgálathoz biztosított próbalencsét. Megtanulod a helyes kezelés, tisztítás lépéseit, hogy biztonságos legyen a kontaktlencse viselése

Kontroll

Minimum évente egyszer célszerű kontroll vizsgálaton részt venni, illetve az esetleges észrevételeket megosztani velünk. Kontroll egy éveben belül díjtalan.

Kérdésed van?

Hívj, vagy írj nekünk!