Több megoldás is kínálkozik.

Ha engem kérdezel, én mindig azt mondom, hogy minden olyan helyzethez, amin az életed is múlhat (autóvezetés-látás), azt a típust válaszd, ami egy dologra nagyon jó, nem mindenre kicsit.

 

 

Olyan ez, mint amikor eldöntöd, hogy hegyet akarsz mászni:

Hiába van egy szuper kényelmes, „drága”, elegáns cipőd, attól még megveszed a legbiztonságosabb hegymászó cipőt/bakancsot, mert nyílván túl is akarod élni.

 

De nézzük a lehetőségeket:

 

 

Egyrészt választhatsz, prémium kategóriás terméket, a Maui Jim napszemüvegei közül, melyet bizonyos határokon belül, dioptriázni is lehet.

 

 

Mit tudnak ezek a lencsék?

 

Például azt, ha a lemenő napfény szemből érkezik feléd, és az autó szélvédőjén a szélrózsa minden irányába megtörve jut el a szemedbe, és nagy szükséged van arra, hogy láss is, na akkor nagy segítség tud lenni egy profi napszemüveg.

 

 

 

E napszemüveg lencséi optikai minőségűek, 5-6 rétegből állnak. Éles, kontrasztos képet adnak. Minőségi polarizált fényszűrőjének köszönhetően kiemeli a színeket. És ami nagyon fontos, hogy az UV szűrő, a rétege közt helyezkedik el, nem a lencse felületén. Így nem kopik le, tehát biztonságos!

 

 

 

 

Másrészt választhatsz fényresötétedő szemüveglencsét, amely lehet dioptriás és dioptria nélküli is.

A fényresötétedő szemüveglencsék az autó szélvédője mögött nem érik el teljes intenzitásukat, de valamelyest megtörik az erős kontrasztot a fényes és árnyékos része között.

 

 

 

 

Harmadrészt választhatsz olyan fényresötétedő lencsét is, amely autóban is napszemüveg sötétségűre sötétedik, viszont annak erősebb az alapszíne.